Devenir membre et ses avantages

Source : AAC

Comment devenir membre ?

La cotisation demandée est de 200 $ par année. À titre de producteur de laitue, s'ajoute une contribution annuelle de 2 800 $ ou de 5 800 $, selon votre superficie cultivée en laitues. Il s'agit de la mise de fonds nécessaire aux projets de recherche de la Fondation, en collaboration avec le bailleur de fonds, Agriculture et Agroalimentaire Canada.

Vous aimeriez être membre? Contactez-nous au : fondationlaitue@gmail.com

Physiological disorders

Physiological disorders

Tip burn is characterized by necrosis on the ends and edges of young leaves in development. This disorder occurs mainly a few days before harvest and is attributed to localized...

learn more

Lettuce aphid

Lettuce aphid

The lettuce aphid Nasonovia ribisnigri (Mosley) is a pest responsible for major damage worldwide. This aphid has the peculiarity of colonizing and feeding in the heart of the head...

learn more

Diseases

Bacterial leaf spot

Bacterial leaf spot due to Xanthomonas campestris pv. vitians first appears as oily-like spots on the leaves margins, which in a few days become necrotic and confluent. When conditions are...

learn more

nos laitues

Laitue pommée

Laitue pomméeHOCHELAGA

Laitue pommée

Laitue pomméeESTIVAL

Laitue pommée

Laitue pomméeAAC CHAMPLAIN

Laitue pommée

Laitue pomméeAAC CANICULA

Laitue pommée

Laitue pomméeAAC RICHELIEU

Laitue pommée

Laitue pomméeAAC GLOBAL

contactez-nous